به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح بزرگترین نیروگاه بادی کشور در شرکت توزیع نیروی برق قزوین گفت: امروز با دستیابی به علم روز وتکنولوژی فنی قادریم مزرعه های بادی بزرگ را در کشور احداث کنیم.
وی افزود: شرکت مپنابا بهره گیری از متخصصان و کارشناسان توانمند داخلی قادر شده است کلیه امور فنی و مهندسی، تامین تجهیزات و نصب نیروگاههای بادی را با کیفیت بالا انجام دهد و بزودی وارد ساخت نیروگاههای خورشیدی خواهیم شد.
علی آبادی این شرکت متناسب با دانش روز دنیا و در صورت وجود زیرساخت ها آماده اجرای طرح های بزرگ نیروگاه بادی است که برای حمایت از تولید داخلی از نمایندگان انتظار داریم در شرایطی که امکان ساخت داخل وجود دارد اجازه ورود تجهیزات خارجی را ندهند.
این مسئول بیان کرد: خوشبختانه با وجود نیروهای نخبه و کارآمد توانسته ایم به دانش فنی روز دنیا دست یابیم و طرح های مهم نیروگاهی را با کیفیت بالا اجرا کنیم که این کار ضمن ایجاد اشتغال زمینه جلوگیری از خروج ارز از کشور و تقویت تولید داخل را نیز فراهم کرده است.
وی گفت: با فعالیت های پژوهشی شرکت و انتقال تکنولوژی از اروپا در حوزه نیروگاههای 2.5 و سه مگاواتی با بکارگیری امکانات فنی وخدماتی و تامین منابع مالی از بخش خصوصی و خرید لیسانس و تسلط در مهندسی تولید و مزرعه، سازماندهی کامل ای پی سی در احداث، ساخت کامل برج، احداث و تاسیس کارخانه پره سازی و انتقال فناوری و انعقاد قرارداد گیربکس و ژنراتور توانسته ایم گامهای ارزشمندی در خوداتکایی خود در این صنعت برداریم.
علی آبادی یادآورشد: توجه به آموزش نیروهای متخصص از دیگر رویکردهای شرکت مپناست که در داخل کارخانه و نیز خارج از کشور نسبت به آموزش نیروهای تخصصی اقدام کرده ایم و در حال حاضر به طبقه بندی ساخت 85 درصدی در داخل دست یافته ایم که قادریم این ظرفیت را باز هم افزایش دهیم.
ساخت 14 هزار مگاوات نیروگاه توسط گروه مپنا
مدیرعامل شرکت مپنا در خصوص پروژه های مهم در دست ساخت این شرکت نیز گفت: در حال حاضر 14 هزار مگاوات واحد نیروگاهی و بیش از چهار میلیارد یورو پروژه نفت و گاز در کشور توسط مپنا در دست ساخت است که زمینه اشتغال 20 هزار نفر به صورت مستقیم و 150 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این صنعت فراهم شده است.
وی افزود: نیروگاه بادی کهک تاکستان اولین نیروگاه بزرگ خاورمیانه است که با تجهیزات صد در صد ایرانی ساخته شده که در فاز اول بیش از 30 میلیون یورو سرمایه گذاری شده که ارزبری هر دستگاه توربین در شرایط کنونی 70 درصد است که تلاش می کنیم با ساخت قطعات بیشتر این میزان را تا پایان امسال به 50 درصد کاهش دهیم.
علی آبادی در خصوص مشخصات فنی نیروگاه بادی کهک تصریح کرد: این نیروگاه در زمینی به وسعت چهار هزار و 223 هکتار ساخته شده که در فاز اول هشت توربین 2.5 مگاواتی جمعا با ظرفیت 20 مگاوات به بهره برداری رسیده که در دو سال آینده 80 مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مپنا اظهارداشت: ارتفاع توربین های بادی نیروگاه کهک تاکستان را را 85 متر با وزن 380 تن و طول هر پره آن را 50.3 متر با وزن 12 تن اعلام کرد و گفت: توربین های بادی با حداقل سرعت باد 3.5 تا 25 متر بر ثانیه تولید برق کرده و بصورت هوشمندانه نیز در هر جهتی که باد بوزد، دور می زند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با راه اندازی هر سایت 2.5 مگاواتی در نیروگاه بادی برای 15 نفر به صورت مستقیم ایجاد شغل شده که در صورت بهره برداری نهایی نیروگاه با ظرفیت 100 مگاوات برای 480 نفر بطور مستقیم و 120 نفر بصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهدشد.
نظر شما